Katinka Bille Lindahl

                                      

Om författaren:

Katinka Bille är bosatt på Flatön året runt, tillsammans med sin man Odd, hunden Sigge och sju får. Hon började sitt författarliv förra året, efter att ha lämnat över livsverket LifeStone AB till yngre krafter. Nu skriver hon på heltid på uppföljaren till Diktaren. Handlingen i nästa roman utspelas på Skaftö, också denna gång i olika tidsepoker. 

 

Om boken:

Diktaren är Katinka Billes debutroman. Den utspelar sig på Flatön under tre olika tidsepoker - nutid, 1940-talet och början av 1900-talet. Det inledande mysteriet med den lilla flickan som försvinner leder bakåt i tiden. Vi får följa tre kvinnors öden i en tid utan skyddsnät, när männens beslut och värderingar styrde tillvaron.

Diktaren har beskrivits som en landsbygdsdeckare, men romanen innehåller varken poliser, kriminaltekniker eller obducenter. Författaren själv beskriver den som en spännande familjeroman med fokus på kvinnors livsvillkor nu och för hundra år sedan. 

Man kan läsa Diktaren enbart som en spännande roman. Eller som en roman som ställer svåra frågor. Hur mycket tillåter vi andras förväntningar att styra våra liv? När är det för sent att börja om?

 

Diktaren har fått ett mycket positivt mottagande, med uppmuntrande recensioner i bl a Bohusläningen, Borås Tidning, GP, Barometern, Smålandsposten m fl.

Kontakt

Ragnestål Företagsutveckling 072-5061234 catharina@ragnestal.se