Lennart Brohed

  

Om författaren:

Lennart Brohed bor i Lysekil tillsammans med hustrun Monika, som också är medförfattare till de två första böckerna i serien En GöranPersson-deckare. Tillsammans drev de länge Slussens Bokförlag som avvecklades för några år sedan. Förlaget gav ut böcker om livskriser, sorgehantering och liknande ämnen, men också de många av delarna i serien.

Om serien och den senaste boken:

Böckerna om överkonstapel Göran Persson, hans familj och deras leverne, började komma ut 2003 och tilldrar sig i Lysekil 1932. Alla delar är fristående. Sedan följer en rad böcker i kronologisk ordning fram till 1941, I Liket i Fornhemmet görs ett hopp tillbaka i tiden till 1916, då Göran Persson är en ung konstapel på 24 år.

Lik på export är den senaste delen och kom ut i december 2016. Året är 1917. Världskriget pågår vilket präglar livet för lysekilsborna. Lysekils Mekaniska Verkstad, stor tillverkare av tändkulemotorer, går lysande. En dag i början av december hittar arbetarna ett lik i en motorlåda som skall till Brasilien. Vad har hänt? Har man börjat exportera lik? Polischefen och Göran Persson kliar sig i huvudet och förstrår ingenting.

 

Några omdömen om tidigare delar:

”…Välskriven ….Lite av Sjövall-Wahlöö i väskustmiljö …” Bibliotekstjänst. ”Broheds stil påminner en del om en svensk deckarklassiker, Stieg Trenter. … Brohed berättar sin historia skickligt och lyckas upprätthålla spänningen genom hela boken …” Bohusläningen.    
 

Kontakt

Ragnestål Företagsutveckling 072-5061234 catharina@ragnestal.se