Skaftö får sin egen bokmässa

01.02.2017 10:51

Artikel införd i Bohusläningen 2017-02-01

Skaftö får sin egen bokmässa
Ett pärlband av lokala författare kommer till bok­mässan på Skaftö.

Bokprat, signeringar och författarpresentationer. Och en och annan reflektion. Det är vad publiken kan vänta sig på bokmässan som föddes ur inspirationsmässan.

– Ja, efter fyra år med inspirationsmässor med olika teman var det dags att lyssna på magkänslan igen. Vad är roligt? Böcker! Jag började spana efter vilka lokala författare vi har, där bokhandlaren Hasse Ekbrand, tipsade och banande väg. Nu är det klart med cirka 20 stycken som kommer på lördag, säger Catharina Ragnestål, som håller i trådarna.

Och det är bredd på författar­skapen. Barnböcker, deckare, kokböcker, mer dokumentära och med ett dragplåster vid namn:

– Viveka Lärn. Det är extra roligt eftersom det kommer nya avsnitt av Saltön i år. Så jag tyckte att det skulle passa bra. Ett annat känt ansikte är Ola Lindholm som är bosatt på Skaftö och som har gett ut en barnbok. Det är skoj för alla har varit så positiva, säger Catharina Ragnestål.

Med en alldeles färsk bok i bagaget Den gyllene hårnålen, kommer Uddevallaförfattaren Maria Gustavsdotter. En spännande historisk roman om 1500-talets scandal beauty, Cecilia Vasa. Maria Gustavsdotter kommer att berätta om hur det är att skriva historiska romaner ur ett kvinnligt perspektiv. Mera kvinnoliv blir det när Louise Lindholm talar om de vanartiga flickor som sattes på Lingatan. Spänning av annat slag har Sten H Larsson skrivit i sin bok Vägen till paradiset om terror i Sverige.

Katinka Bille och Eva Rosengren som båda debuterade i fjol samtalar med varandra under den lockande rubriken: Vad är det för fel på fula tanter?

– Och jag vill slå ett särskilt slag för Catharina Göransson och Håkan Karlbrand som ska visa film och berätta om renoveringen av Svenneby gamla kyrka, säger Catharina Ragnestål.

En introduktion till författarna blir det när Hasse Ekbrand gör korta intervjuer med dem. Arrangerar mässan gör Ragnestål Företags­utveckling i samarbete med Skaftö Folkets hus, bokhandeln Ugglan och Lysekils stadsbibliotek.

Agneta Källberg

Kontakt

Ragnestål Företagsutveckling 072-5061234 catharina@ragnestal.se